Vem är jag?

En blogg om romance? Behövs det? Ja det tycker jag!

Jag heter Veronica Jonsson och är en riktigt bokmal. Jag har alltid läst mycket. I perioder något mindre, till exempel när barnen var riktigt små, då fanns liksom inte tiden riktigt. Men numera är barnen stora och det finns både mer tid och framför allt ett allt större utbud av ljudböcker. Jag har sen rätt länge varit medlem på Storytel. Dom tycker jag är prisvärda med ett stort sortiment.

När det kommer till romance så blev jag väl inte riktigt fast i det underbara träsket förrän för några år sedan och då i lite blygsam skala med Simona Arhnstedts böcker och sen har det bara ökat och fortsatt.

Vad jag har märkt är att det inte finns så mycket romance översatt till svenska. HarperCollinsNordic har legat i framkant , vilket så klart är tacksamt och banade vägen för bra romance böcker men det är en STOR genre och det blir allt mer ”rumsrent” att läsa romance. I höstas kom dessutom Lovereads som är den första svenska imprint förlaget som nischat sig mot bra romance översatt till svenska. Stämplar som ”tantsnusk” och ”kiosklitteratur” håller på att försvinna, tack och lov!

cropped-27544846_1991898270825041_3807862398240576174_n1.jpg

Tanken med den här bloggen är att jag ska recensera romance på svenska, skriva om olika romanceförfattare och rent allmänt hålla koll på vad som är på G i den här underbara genren. Det känns som romance är på frammarsch och det ska bli spännande att se vad framtiden ska bjuda på för härlig läsning!

Ha det fint! /Veronica