Bränn alla broar av Siri Helle

Jag hängde på Lovereads Romancebingo i början av sommaren och i detta bingo skulle man läsa en debutroman. Det gav mig lite huvudbry men via Insta så snubblade jag över Siri Helle´s debutroman; Bränna alla broar


Utåt sett har Liv Björk det perfekta livet. Hon har ett välbetalt finansjobb, gör avundsvärda uppdateringar på Instagram och dricker hälsosmoothies till frukost. Så varför är hon så olycklig? I tonåren skrev hon ett brev till sig själv, som hon skulle läsa om hon någon gång övervägde att ta sitt liv. I brevet finns en uppmaning att ge livet en sista chans, spendera alla pengar och göra det där hon drömt om men aldrig vågat. 

Liv bestämmer sig för att ge det tre månader. När hon träffar den idealistiska gatukonstnären Sanna öppnar sig plötsligt en värld av nya möjligheter samtidigt som det utsatta dödsdatumet kommer allt närmare. 

Bränn alla broar är en roman som tar upp var tids svåra frågor med bade allvar och livsbejakande humor. Om framgångsideal, hälsohets och hur vi egentligen mår bakom våra polerade profiler. En rapp uppgörelse med frågan som ständigt gäckar oss: Hur tusan blir jag lycklig?

Och tja.. Flera har lovordat den men jag vet inte om jag håller med. Jag vill börja med att säga att jag lyssnade klart på den, så jag tyckte inte den var usel men det var en bok som skavde lite och inte riktigt föll mig i smaken.
Jag blev lätt matt på Livs sätt att gå från värsta dörrmattan till helt utflippad. Replikerna kändes ibland stela och bifigurerna rätt stereotypa. Flera gånger så kändes hon allt igenom egotrippad och barnslig. Men det var ju å andra sidan en grej hon fick jobba med rätt hårt i slutet. Ett slut som jag tyckte var aningen snöpligt med tanke på hur länge allt byggdes upp. Karaktärerna engagerade inte mig nämnvärt även om jag kunde relatera till Sanna på något sätt.

Boken är en sådan där som bara passerar mig utan att lämna avtryck, tyvärr.
Nästa bok i bingon tänker jag ska utspela sig i Skottland som är ett land jag länge närt en liten dröm om att få besöka.

Ha en fortsatt fin onsdag! //Veronica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s