När man blir helt fast i en bok!

Då och då har man förmånen att fullständigt uppslukas av en bok. Det är nästan lite religöst när det händer. Man kan läsa många bra böcker men det är bara en handfull som har DET. Ni vet den där boken som man vill läsa klart men ändå inte?

Så här på rak arm kan jag rabbla en handfull sådana böcker (har länkat alla så ni kan se vilka dom är:

  • Berättelserna om Narnia av C.S Lewis. Det var Häxan och Lejonet som fick mig som barn att älska böcker.
  • Inte utan min dotter av Betty Mahmoody. Minns att jag som ung vuxen läste den efter min mamma hade läst den, vi var lika fast båda.
  • De sju systrarna: Maias historia av Lucinda Riley. Första boken i en serie som jag först var tveksam till men som jag sen slukat. Resterande böcker är bra men dom har inte fått mig att fastna så som bok ett fick.
  • Ordbrodösen av Anna Arvidsson. Fanns inget annat än den boken under det dryga dygn det tog för mig att läsa ut den.
  • Eragorn av Christopher Paulini. Fantastisk fantasy. Jag slukade hela serien och minns chocken när jag insåg att den bok som skulle bli tredje och sista delen i historien hade delats upp till en fjärde bok som jag fick vänta på i över ett år!
  • Farliga Vidder av Nora Roberts. Har läst om den ett antal gånger. Lyssnat på den en och står i begrepp att lyssna på den igen i år. Lätt den bästa av alla hennes böcker. Punkt.
  • Och nu senaste; Ett hov av taggar och rosor av Sarah J Maas. En fantasy som fångade mig i första kapitlet. Läste ut den på ett dygn under semestern. Del två, Ett hov av Dimma och Vrede var oxå riktigt RIKTIGT bra men tog längre tid på grund av att man måste jobba när man inte har semester. Nu väntar jag på del tre som än så länge bara finns på engelska men jag ska testa att läsa den. MÅSTE veta hur det går!

Ungefär. Det finns fler böcker i den här kategorin så klart, jag har ju trots allt läst, i princip alltid, sen jag var tio eller så. Med några års uppehåll runt barnens födslar. Då blev det mycket annat. Som sömn och Nick Nyfiken.

Inser att när jag ser den här listan, att fantasy verkar vara det som jag verkligen fastnar i? Intressant. Men inte förvånande. Jag hade livlig fantasi som barn och har nog även nu som vuxen. Det är ofta under mina långa skogsrundor med hunden som jag leker med tankar om tomtar, knytt och andra skogsväsen.

Men visst är det fascinerande när man tänker efter? Hur en del böcker verkligen får tid och rum att försvinna? Det är just dom böckerna som gör att man fortsätter att läsa; man hoppas helt enkelt på att även nästa bok är boken med stort B.

Ha ni några sådana här böcker?

Ha en fin tisdag!

//Veronica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s