Vänskap till döds av Nora Roberts

Vänskap till döds är en av flera spänningsromaner som nu under hösten och in i nästa år ny-släpps i ljudbok och e-format med nya omslag av Bonnier Audio/Albert Bonniers förlag. Boken släpptes ursprungligen 2001 om jag uppfattat det rätt.

9789100176761

 

Saxat från Storytel;

Tory Bodeen växte upp i ett litet, förfallet hus i South Carolina där hennes far härskade med järnhand och läderbälte. Men hon hade vänskapen med grannflickan Hope som en ljuspunkt i tillvaron. Ända tills Hope hittades brutalt mördad i träskmarkerna och Torys liv rasade samman. Efter många år återvänder nu Tory till hemstaden för att öppna en inredningsbutik. Hon vill försöka försonas med de hemska minnena för att äntligen finna ro. Hon återser flera av sina barndomsvänner, bland dem Hopes äldre bror Cade Lavelle, nu arvtagare till familjens stora förmögenhet. Men Tory är osäker på om den tragiska förlust de delar kommer att förena dem eller skilja dem åt. När ytterligare ett mord begås går det upp för henne att Hopes mördare finns i närheten. 

Och tja.. Vad ska jag då tycka om den här? Den var bra. Det var den.

Boken började bra. Den hade alla förutsättningar men men den saknade det där lilla extra som de allra flesta av Roberts spänningsromaner brukar ha. Jag himlade en gång för mycket över Torys ”Jag kan själv”-inställning och Hopes dryga uppförande. Plus var att jag faktiskt inte klurade ut vem mördaren var förrän i sista kapitlet men det var en väldigt lång transportsträcka dit kändes det som.

Böckerna Farliga vidder, Kidnapparen eller Vittne till mord är så väldigt mycket bättre och jag vill nog påstå att det var tack vare att det var Anna Maria Käll (länken går till en intervju som Storytel-bloggen gjort med Anna MAria om att läsa in ljudböcker.) som var uppläsare som gjorde att jag fortsatte lyssna. En uppläsare jag inte trivts med och jag hade nog gett upp. Sen har jag ju satt mig för att försöka lyssna igenom så många böcker av Nora Roberts som det bara går och det bidrog nog även det till att jag inte gav upp.

Ha en fin torsdag!

//Veronica

En kommentar på “Vänskap till döds av Nora Roberts

Lämna en kommentar