#romancestagram under Maj!

Instakontona @fortheromantic, @julianasbooks, @romancelibrary,@reads_romance och @sippingtea_skippingpages har startat en romanceutmaning på Instagram. Nu är det engelska konton och mycket av tipsen under hashtaggen #romancestagram är då helt logiskt på engelska men jag känner ändå att jag vill hänga på för att det är trots allt lite kul och jag vill hitta nya härliga historiska romance.

img_2906

Vecka ett som då är nu och fram till söndag då handlar det om ”wallflowers” eller som det heter på svenska ”panelhönor”. Vilket i sig är ett rätt brett tema då jag tycker att i princip var och varannan historisk romance handlar om just en äldre kusin/syster som av olika skäl inte blivit gift i ”rätt tid” och av ”rätt man”. Ett ibland något frustrerande tema då väldigt många av de här ”wallflowers:na” anser sig, av sig själv, och/eller av andra som fula (tex för långa, för mörka, för fräkniga, för stora och så vidare och så vidare…) när man sen i beskrivningen förstår att hon är vare sig tjock eller särskilt lång. En parantes i detta; Det hade varit bra uppfriskande om kvinnan faktiskt HADE varit överviktig och då inte med ”kurvorna på rätt ställe” utan faktiskt på riktigt överviktig. Det här gäller så klart även omvänt. Alla män är ju riktiga MÄN! Bortsett från badassen, dom brukar både vara svettiga och ha kulmage. Men jag antar att vi har en bit kvar dit inom romancegenren. Romancepodden pratade om det här i Avsnitt 45 It´s a bodyodyody, lyssna gärna! Vad tycker du? Är romancegenren snäv i hur en kropp ”får” se ut?

Hur som helst, det var bara en parantes. Temat var alltså ”Wallflower” och efter lite bläddrande så hittade jag Lordens hemliga skuggor av Sophia James.

img_1311

Boken är nummer två i serien ”Rikedomens lockelse” eller ”The penniless lords” vilket jag tycker är ett bra mycket bättre beskrivande namn på den här serien. Jag läste bok nummer ett; ”Med goda intentioner” för rätt längesen men böckerna är relativt fristående för även om samma personer figurerar i handlingen så är det bara fokus på ett av paren i taget.

Saxat från Harpercollins;

Kvinnorna i salen suckar längtansfullt och männen gnisslar tänder av avund. Ryktet som Gabriel Hughes, earlen av Wesley, byggt upp fungerar utmärkt. Ingen får veta vem han egentligen är, under täckmanteln som skamlös kvinnoförförare.

Varför kan hon inte släppa tanken på earlen från balen? Han var inte som de andra männen, som bara vill åt hennes förmögenhet. Adelaide Ashfield suckar uppgivet. Hon hade ju bara tänkt uthärda säsongen och sedan vända tillbaka till tryggheten på landet. Ogift. Och nu kan hon knappt vänta till nästa gång hon möter Gabriel. Hans blick, kanske en smekning över handen – åh, livet har med ens blivit så komplicerat!

Jag kan inte tycka att det är en särskilt bra baksidestext på den här boken för den är så mycket mer och behandlade ett förvånansvärt udda ämne för att vara romance, nämligen impotens. Det var faktiskt rätt uppfriskande även om storyn i sig kanske var en aning lam. Men den funkade trots allt hela vägen och jag funderar nu på vad jag ska läsa nästa vecka då temat är ”hot scotts”? Män i kilt är ju sällan fel. Åtminstone inte de som pryder omslagen på de historiska romance-böckerna. 😉 Har ni något förslag på en bra bok på temat heta skottar? Tipsa mig!

ba5c3352377b5adbc0cc8d5c6a0fec99

Ha en fin fredag mina vänner!

signature

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s